Ohjelmaa ryhmille

 

Tarjoamme monipuolisesti erilaisia ohjelmia ryhmille, olipa kyseessä sitten yritysporukka, koululaisporukka, polttariporukka tai vaikka vaarin syntymäpäiviä juhlistava seurue. Etsitpä sitten ryhmällesi vauhtia ja seikkailua tai vaikka leppoisampaa tarjontaa kokouksen kylkeen, onnistumme taatusti räätälöimään teille juuri teidän näköisen spesiaaliohjelman, jota muistellaan jälkeenpäin hymy huulilla pitkää.  Kukaan ei ole koskaan lähtenyt meiltä suru puserossa!Miltäpä kuulostaa pikkujoulut porotilalla notkuvien herkkupöytien äärellä. Entäpä herkkusuitten kotakokkikoulu? Taiteilua luonnonmateriaaleista? Tai sitten leikkimieliset poro-olympialaiset ja joikajaiset emännän opissa? Alla näet pari esimerkkiohjelmaa ja esittelyt tilalla tiuhaan vierailevista paikallisista viihdetaiteilijoista.

Pirhauta tai laita postia tulemaan, niin laitetaan mielikuvitus lentämään ja suunnitellaan yhdessä teidän toiveisiinne sopiva ohjelma!

 

MUKULOITTEN POROKISAT- LEIRIKOULULAISTEN TOIVEOHJELMA
 
Muksujen visailupäivä aloitetaan mielenkiintoisella valokuvaesityksellä ja porotarinoilla. Visailujen jälkeen jälkeen jatketaan tapaamaan sarvipäisiä ystäviämme piha- aitaukseen. Vierailijat saavat osallistua porojen ruokintaan ja samalla kuunnella korvat höröllään tietoiskuja poroista. Pihalla kisataan suopunginheittoa sekä opetellaan korvamerkkejä ennenkuin palataan kotaan testaamaan päivän aikana opittua porotietoutta leikkimielisen tietovisan merkeissä. Parhaimmat menestyjät palkitaan ruhtinaallisesti. Ennen kotiinpaluuta nautitaan vielä virkistävää marjamehua ja lättyjä jäätelön kera. 

 


 

PORO-OLYMPIALAISET- KISAILUA AIKUISTEN MAKUUN
 
Poro-olympialaisissa kisataan leikkimielisesti älyllä, lihaksilla, nopeudella, luovuudella ja muistilla! Päivän aikana huulen lisäksi lentää niin nutukas, suopunki kuin hirvaan sarvikin! Muistia testataan korvamerkkivisalla ja opittua tietoa tietovisassa. Luovuus kukkii laulukisassa ja lihakset joutuvat koville suopunginvetokisassa. Palkinnonjaon jälkeen lihakset loppuverrytellään naisshamaanimme omaperäisessä työterveysjumpassa.
Ohjelmaan sopii mainiosti liitettäväksi maittava  kotaruokailu.
 

POROTILAN EMÄNNÄN JOIKAJAISET
 

Porotilan emäntä muistelee mukaansatempaavalla tyylillään poroista, saamelaisista ja joiusta samalla kun joikailee mouhtikkaasti elävän tulen loimutessa. Saat nauttia niin perinteisestä kuin modernistakin tulkinnasta. Kuulet joikaajan isoisän joiun, joiun poronvasasta ja Luoston diskoteekistä.  Lopuksi pääset säestämään väkevää voimajoikua luonnon omin instrumentein ja treenamaan joikutaitojasi emännän kannustavassa opissa. Tyyli on vapaa ja pyrkimys on pitää yhdessä hauskaa!

 
PAIKALLISIA VIIHDYTTÄJIÄ:
 

Tietäjä Antero

Luoston Klaanin tulitanssi Tietäjä-Anteron johtamana on rummulla ja tuli-elementillä rakennettu performanssi, joka moni-aistisuudellaan on vaikuttava ja hauska esitys. Antero tarinoi maailmankaikkeuden synnystä sekä eläimien voimista samalla kun hönkäilee tulta ja antaa karhun kynnen kautta maagisia voimia vierailijoille. Parhaimmillaan ohjelma on iltahämärällä pakkasen paukkuessa, jolloin tulenlieskat pääsevät oikeuksiinsa ja räiskyvät korkealle taivaankantta kurotellen.

 

Mehtä-Raija

Mehtä-Raijan kans aika kulluu nopiasti. Yleensä mietittään, mistä sitä revittäis lissää. Tällä Raijalla on taipumusta ständ appiin ja taito saaha asiakkaat naurammaan ja laulammaan neulaset irti männyistä. Työterveysjumpan ohjaamisessa Raija on aivan suvereeni ja mahottoman omalaatunen. Joskus Raija innostuu joikaamaan, mutta sitä ei ole kauhian mukava kuunnella. Muuten Raija on kyllä aivan mukava ja viihyttävä. Kannattaa kokkeilla!